Isteni beavatkozás

Minden saját sereg életének egy részét visszagyógyítja, akkor is ha már halott! Ha egy hősünk tudja ezt, akkor  az összes többi már elesett hőst visszahozhatja a csatába. Fontos, hogy ez a varázslat minden ártó varázslatot és minden csak gyógyítható varázslatot, pl méreg, dögvész is eltávolít!

Méreg

2
A célpontot körönként a varázsló szintjétől függően sebzi. Elementál és mechanikus lényekre nem hat.
Dögvész

5
Minden élő(!)lénynek körönkénti sebzést okoz. Halál rendű lényekre nem hat.
Szint


5
Költség

Tulajdonság: Varázspont
A lény vagy hős által használható varázspontok száma. Ha elfogy, a lények egyáltalán nem tudnak többet varázsolni. Hősők italokkal visszatudják tölteni mana pontjaik számát. A hős fejlődése közben, különféle mágiák ...

12
További Élet varázslatok
Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!


Bemirlino 2020-05-10 15:02:15
VálaszKis kiegészítés, nemrég vettem észre, hogy ameddig egy saját, vagy ellenséges egység rajta áll egy hős hulláján, addig azt nem lehet ezzel feléleszteni.
Guest13 2020-05-11 09:50:14
válaszolt Bemirlino, 2020-05-10 15:02:15 hozzászólására
VálaszEz egy nagyon jó tipp, eddig nem lett említve. Volt már, hogy sikerült megölnöm az ellenség egy hősét, de persze a soron következő egységem egy lény volt, amivel nem tudtam savazni a tetemet. Így hát fogtam a lényemet és ráálltam a hős hullájára, ilyenkor hiába kerül sorra a papja nem tudja visszahozni a hőst, amikor pedig az én egyik hősöm sorrakerül és elpusztítja savval a tetemet, utána a lényem ismét szabad. Kiegészítésként egy taktika: mindig a papnak célszerű a legnagyobb speed értéket biztosítani (a zöld kristályokkal), hogy a pap kezdhesse illetve zárhassa a kört. Akkor a pap a következő körre fel tud támasztani, le tudja szedni az átkokat stb.. Általában ezek fontosabbak a körök legelején/legvégén mint bármi más varázslat.
Guest13 2018-10-27 13:07:41
VálaszAkkor kiegészítem : Feketsárkány + effreet, Ördög + vámpír, Viharmadár + küklopsz. Ezek első körben támadhatják a hőst (persze taktikus kell mögéjük hogy garantáltan átrepüljék a pályát).
A savas fiola dobható élőre és hullára is. Ha élőre dobod az lesz amit írtál, ha hullára akkor eltűnik.
Matyi 2018-11-11 18:54:47
válaszolt Guest13, 2018-10-27 13:07:41 hozzászólására
VálaszJó,akkor most ezt a savas fiola témát beszéljük ki! A többivel egyet kell értenem nem vitás amit írtál,le is írtam,hogy pontosan milyen helyzetre alkalmazható a dolog.
Nos...Azt mondtad,hogy a savas fiolát pont ez ellen találták ki.Ugye amit írtam erre azt mindketten megmondtuk,hogy helytálló állítás(halottakra azért nem is írtam le mert nem történik semmi). De akkor a savas fiola,hogy befolyásolja az Isteni beavatkozást?!?! Mi az amit a savas fiola az Isteni beavatkozás ellen tud tenni? Erre mindenképp tudni szeretném a választ,mert most Én érzem magam hülyének...
Matyi 2018-10-11 19:39:45
VálaszCsak annyit mondok,hogy 6 hősös kombó!!!! Világistencsászár leszel vele :D
Guest13 2018-10-21 20:33:05
válaszolt Matyi, 2018-10-11 19:39:45 hozzászólására
VálaszÉn meg csak azt, hogy Főnix+griff és már akár az első körben bukod a világistencsászárságodat. A savas fiola pedig pont ez ellen lett kitalálva.
Matyi 2018-10-26 23:02:02
válaszolt Guest13, 2018-10-21 20:33:05 hozzászólására
VálaszGriff meg főnix viszont csak a természet várból szerezhető be...Szóval ez nem teljesen átfogó dolog. Nyilván azt nem tagadom,hogy ha beér egy olyan kombó akkor könnyű lesz az élet. Amúgy meg,ami most sokkal nagyobb dilemmát keltett bennem...! Savas fiola? Ha jól tudom élő célpontokra dobva csökkenti a védelmüket közelre és távolra is 20-20%al.
Guest13 2018-10-27 13:14:48
válaszolt Matyi, 2018-10-26 23:02:02 hozzászólására
VálaszEgyébként szerintem nem egyértelmű, de egyetértek azzal hogy nagyon jó varázslat csak hát mint szinte mindennek ennek is megvan a gyengéje. Ember-ember elleni csatában mindig arról szólt a történet, hogy ki tudja előbb kicsinálni a másik papját és taktikusát előbb és az kb. nyert aki első volt. Nem mindig: egyszer ugyan kicsináltam az ellenfél papját és azt hittem nyertem, de hipnózissal az én papomat használva újra feltámasztotta azt és küzdelem folytatódott.
Matyi 2018-11-11 18:44:36
válaszolt Guest13, 2018-10-27 13:14:48 hozzászólására
VálaszNem mellesleg annyit nekem is be kell vallanom,hogy ha csak 1 papunk van, nem mindenképp tudunk ezzel a képességgel operálni...
Első sorban azokra a helyzetekre gondolok az első kommentem alatt amikor már egy hosszabb hadjáratban több hősünket is kiképeztünk papnak,így ha az egyik meghal a másik szintén ezzel a varázslattal vissza tudjuk hozni,és ha ezt a képességet netalán tán az összes hősünk tudja(nyilván nem erre kell építeni a játékstratégiánkat) akkor egy folytonos ördögi körbe tudjuk tartani az ellent,mindaddig míg egyetlen egy kör alatt nem képes az összes hősünkkel végezni,amit ki lehet jelenteni,hogy nem gyerek játék.
Guest13 2018-11-11 22:59:47
válaszolt Matyi, 2018-10-11 19:39:45 hozzászólására
VálaszHa tetemre vagy hős hullájára dobod akkor eltűnik a csatatérről. Azután már nem lehet se feltámasztani, se pedig halottélesztést alkalmazni. Így hiába van ez a varázslat, ha savval szétbomlasztod a tetemeket. A szétbomlasztás varázslat pedig rögtön el is tünteti a tetemet így nem lehet feltámasztani vagy halottat éleszteni, és nem is kell használni a savas fiolát.
Matyi 2018-11-12 18:00:58
válaszolt Guest13, 2018-11-11 22:59:47 hozzászólására
VálaszNa így már értem mire célzol...Nem tudom hogy ez az alap játékban is megvan-e mivel még sose találkoztam vele,de igazából ez lényegtelen is... A szétbomlasztásban van egy nagy igazság,mondjuk ahhoz viszont azért hozzá is kell jutni,ami nem megy azonnal,főleg ha nem káosszal vagy a 2 szél kaszttal nyomjuk. Igazat adok neked abban amit mondtál,mondjuk Én személy szerint csak gép ellen(tudok) játszok,így tőle nem fenyeget az a veszély,hogy ilyen összetett taktikákat alkalmazzon... :D Nem mellesleg full jó,hogy ez a kis vita kialakult,mivel rengeteg infó került a felszínre,ami később hasznos lehet :) Öröm volt veled a társalgás!
Belépés
Legutóbbi hozzászólások
Bemirlino 5 napja
Valószínűleg valószínűleg equilibrisben bugos, én akinek én azt mondom, hogy marad, az marad.:D
radmutant69 5 napja
És ez így tényleg működik? Most nem vagyok gép közelében, hogy leteszteljem, de én úgy emlékszem, hogy már próbáltam ezt, de csak a szürke játékosra volt hatással. Viszont bárki, akinek volt zászlója, szabadon el bírt mászkálni, akár gép volt, akár ...
Bemirlino 1 hete
Először leteszed az adott karaktert. Rá jobbklikk, beállítások/properties. Itt meg fog jelenni a scipteknél is megjelenő szürke ablak. Az alsó részén lesz egy keret patrol névvel. Itt be kell pipálnod a custom feliratú kis négyzetet. Ekkor a guard feliratú kis körben meg ...
csakegypunk 1 hete
Sziasztok!
Pályaépítés ügyében szeretnék segítséget kérni. A szkriptelések már úgy ahogy mennek de azt sose tudtam beállítani hogy a CPU játékos ne mozogjon. Ebben tudna esetleg valaki segitenni?
ádikamánia2 3 hete
köszön a segítséget működik ezer köszönet :)
radmutant69 3 hete
A magyar nyelvű kampányokat le tudod tölteni innen: https://jmp.sh/7aLZKnh

Sajnos ahhoz, hogy a Kampány menüből lehessen elindítani őket, a megfelelő h4r fájlokban kéne lenniük, amihez viszont gyakorlatilag az egész játékot fel kéne töltenem... Úgyhogy ...
ádikamánia2 3 hete
köszönöm a választ a magyarítás jól fút csak a kampányok nem magyarok ha esetleg ebben tud nekem valaki segiteni a-nak örülnék de hanem nem baj akkor meg oldom mássz hogy
Bemirlino 3 hete
Mos idemásolom Radmutant69 korábbi válaszát ebben a témában. Én személy szerint megvagyok az angollal, nem próbáltam magyarítani, garanciát nem vállalok.

Innen letöltheted a magyar nyelvű fájlokat: https://jmp.sh/hStuLSf

Mielőtt berakod a játék ...
Bemirlino 3 hete
Lépj be az Options menübe, onnan pedig a Setting-hez. Ott be lesz pipálva Full screen beállítás. Azt kapcsold ki, nem lesz levágva a képernyő alja, de a játékot még teljes képernyőn fogod látni. Legalább is nálam ez szokott lenni, de tudjuk, hogy a Heroes 4 hajlamos minden gépen
ádikamánia2 3 hete
sziasztok beszereztem a heroes of the might and magic complettot de nem találtam hozzá magyarítást valaki tud valaki segíteni nekem hogy mond egy oldalt ahol meg lehet találni a magyarítást előre is köszönöm.