Káosz

Az igazi, elszabadult őrület, a káosz vár. Iszonyatosat sebző varázslatok, egész pályákat elfoglaló tolvajok, kővédermesztő medúzák, tengeren hajózó kalózok és persze a fekete sárkányok hazája. Mit is mondjak még?

Amit ennél a várnál mindenképp érdemes megtenni, az hogy tolvajt veszünk. Egy jó tolvajjal (értsd.: legalább haladó rejtőzködés) ugyanis szét lehet lopni a pályát, miközben irdatlan mennyiségű XP pontot kap a hős. Legjobb ha kapásból két tolvajt is útnak eresztünk és egymás helyeit kölcsönösen bejárva hamar felfejlődnek, majd miután már nincs mit elfoglalni, ellopni, betesszük őket valamelyik csapatunkba. Addigra természetesen harcot, taktikát, káoszt vagy épp életet tanítva nekik. Tapasztalatból mondom, ők lesznek a csapatunk gerince a végjátékban. És hogy miért is? Mert mire körbe érnek a pályán, addigra akár 30.-ik szintűek is lehetnek, míg varázslóink kis seregünkben alig fejlődnek egy-egy csata után, ők egy nagyobb ellen mellett való rejtőzködésért akár 6.000 XP-t is kaphatnak. Javaslom még, hogy bányákat is foglaljunk el velük és nem is baj, hogy az őrzőket nem bántjuk, mivel így az ellenfél által védve lesznek. Elfoglalni egy arany bányát a dzsinnek háta mögött elég jó "bányabiztosítás" :)

Varázsló hőseink ugyan rendkívűl széles körben alkalmazhatnak porlasztó varázslatokat és atombombákat ellenfeleiken, azért nem mindig erről fog szólni egy meccs. Leginkább arról, hogy első csapás igéjét, vérszomj igéjét (avagy vérmámort), szerencsétlenség igéjét és még több igét rakunk saját csapatainkra, így biztosítva azt, hogy az amúgy sem túl gyenge lényeink még erősebbé váljanak. Megjegyezném, hogy a játék sztem két majdnem legerősebb varázslata az első csapás igéje és a macskaügyesség ebben a frakcióban kapott helyet. Továbbá a zűrzavar felhőjéről sem szabad megfeledkezni, mivel kíválóan alkalmas kiszabadítani valamelyik lényünket a pácból, ha épp körbe állták. Ha megáldottunk mindenkit, jöhetnek a villámok, összeroppantások és persze a szétbomlasztások.

Ez mind szép és jó, na de akkor hol a kihívás? A kihívás ott kezdődik, hogy tudnunk kell különbséget tenni jó és rossz lények között. Mivel varázslóink nagyon erősek, de akkor is meghalnak, ha hozzájuk elér valaki és nincs ki megvédje őket. Márpedig az nem nagyon lesz. Méghozzá azért, mert első szinten a banditák nem túl erősek és hamar elfogynak, az orkok meg inkább távolra jók (vagy inkább, ha elöttük állnak), használjuk őket bölcsen, második szinten egyértelműen a medúzákat választjuk, hisz a káosz legjobb lényei, a minotauruszok vagy jók vagy nem, ezt a gép dönti el, és erre nem tudunk épitkezni sajnos. Harmadik szinten lenne valaki aki alkalmas lenne erre a célra, de valahogy mégsem lesz senki, mivel az efrittel biztos hogy bemegyünk a csata közepébe, míg a lidércmén nem is tudom, azt túlságosan félteni fogjuk és inkább csak óvatosan leszedjük a középről kikandikáló elleneket. A 4. szintű fekete sárkány egyértelmű, hogy harcolni fog, a hidrákkal is szeretnénk ilyeneket, de azzal annyira nem fog menni, mert elfogynak mire odaérnek.

Szóval nincs olyan lény amit büszkén ott hagyhatunk a hős elött, hogy védje őket a banditán kívűl, de ők amúgy sem lesznek sokáig a seregben, mert vagy elfogynak, vagy leváltjuk őket. Épp ezért szükséges lesz egy taktikai hős, aki harcot is tud. Taktikát azért hogy mégjobbak legyenek a lényeink, harcot meg azért, hogy bírja az ütéseket. Persze lehet mondani, hogy akkor ne támadjunk az efrittel vagy a pacival, esetleg a sárkánnyal, de az efrit meg a paci az akit beküldhetünk nincs más, és ha nem küldünk be senkit, a hőseinknek nincs elég idejük leszedni az ellent. A fekete sárkány meg szép és jó, de olyan drága és olyan lassan jön, hogy sose lesz elég belőle. A nindzsák meg két mecss alatt teljesen elfognak fogyni, ha hősködünk velük. Esetleg ha sikerül természet mágiát tanulni, idézett lényekkel kiválóan pótolhatnánk ezt a helyet. De addig, amíg nem tudunk értelmesebb lényeket idézni mint a kobold, nem sok haszna van.

A várban mindenképp vegyük meg a +1000Xp-t adó épületet, valamint a tolvaj céh-t is, mivel szükségünk lesz halhatatlanság italára, talán ennél a várnál mana ital sem árt. Mert elég drágák a villámlások és az még a diablo 2-ben is csak mana italokkal ment :D

Ja és majd elfelejtettem, a medúza végtelenszer lő, macskaügyeséggel párosítva hmmm....

Medúza
A medúza az a lény, ami a káosz várak gerincét adja. Képessége rendkívűl hasznos és akkor is hat, ha az ellenfél életmennyiségét támadási sebzéssel nem sikerült csökkenteni. Hősők ellen általában nagyobb mennyiségben azonnali ...
Kalóz
Rendkívűl gyenge lény, kb a paraszt al egyenlő, azonban ha hajón kell vele megküzdenünk azért vigyázzunk, képessége miatt ott sokkal erősebb lesz, mint más 1. szintű lények.
Fekete sárkány
Kétség kívűl a játék legerősebb főlénye. Hatalmas, nagyot űt és jól néz ki. Sajnos drága és mivel semmilyen varázslat nem hat rá, nem tudjuk se tápolni, se gyógyítani. Ennek ellenére minden csatát megnyerhetünk vele. Ha sikerül összekaparni ...
Rejtőzködés
Elrejti a képzettségel rendelkező hőst minden olyan egység elöl, mely nem rendelkezik az azonos szintű felderítés képzettségel. Tehát egy haladó rejtőzködés sel bíró hős minden első szintű lény elöl elbújhat és rabolhat szabadon. Ráadásul ...
Közelharc
1. szinten a hős támadását 15-re növeli, valamint az ellenség lényeinek védelmét 1.5-el csökkenti, de minimum 10-re állítja. (Én ez utóbbit nem tudtam reprodukálni egyik esetben sem, valószínűleg ezt csak a hős támadásakor ideiglenes állítja.) 2. ...
Taktika
Minden, a hős csapatában harcoló lénynek plusz mozgást és gyorsaságot ad. 1. szinten +1 gyorsaság, +2 mozgás. 2. szinten +2 gyorsaság, +3 mozgás. 3. szinten +3 gyorsaság, +4 mozgás. 4. szinten +4 gyorsaság, +5 mozgás. 5. szinten +5 gyorsaság, +6 mozgás.
Káosz mágia
Megtanulásával káosz varázslatokat tud elkántálni a hős.
Élet mágia
Megtanulásával élet varázslatokat tud elkántálni a hős.
Dzsinn
A dzsinn a játék legerősebb 3. szintű lénye. Sok 4. szintű lénynél is többet ér. Sok az élete, nagyok a védői és varázsol. Nem is akármit, többek közt jégcsapás t és illúzió t. Ez az a lény ami megnyeri nekünk a játékot és ha ...
Első csapás igéje

8
Vérmámor

5
Szerencsétlenség igéje

8
Macskaügyesség

8
Zűrzavar felhője

8
Villám

5
Összeroppanás

8
Szétbomlasztás

12
Bandita
A bandita egy tipikus ágyútöltelék karakter. Ugyan a játék elején segítségével nyerhetünk meccseket, a játék középén már haszontalan lesz.
Ork
Bár közelharcban ugyanolyan erős, mint balta vetésben, az ork gyenge karakternek számít. Ennek oka nem más, mint az a tény, hogy rövid hatótáv képessége miatt, csak akkor fog teljes értékű sebzést okozni, ha az ellenfél az arcába áll.
Minotaurusz
Ez a lény véletlen szerűen erős vagy gyenge. Blokkolás képességét ugyanis a gép teljesen véletlen adja be. Ez miatt kiszámíthatatlan és nem lehet vele előre tervezni. Képessége sajnos varázs alapú támadásokat nem képes elnyelni. Haszontalan lény.
Efrít
Kevesebb az élete, mint társának, de a támadója és a védője nagyobb. Ugyan gyorsan fogy, de a csata közepébe küldve hasznos, mivel mindegy hányszor támadják meg, közelharcban mindig visszasebez tűz alapú sebzésével.
Lidércmén
Nagy az élete, de gyengébb, mint társa. Képessége nagyon hasznos tud lenni, mivel 3 körre megbéníthatja egyik ellenfelét. Tipikusan olyan karakter, akit félteni fogunk és inkább nem küldünk a csata közepébe. Jól is tesszük, mert hamar elfogy, ha nagyon hősködünk
Hidra
Egy közepesen erős főlény, melynek előnye, hogy több ellenfelet is támadhat egyszerre, ráadásul nem lehet rá visszatámadni. Hogy miért közepes akkor? Mert általában nem ér oda az ellenfélhez. Lassú és hamar elfogy.
Természet mágia
Megtanulásával természet varázslatokat tud elkántálni a hős.
Kobold
A koboldok nos.. hát.. egyébként... maradjunk annyiban, hogy ha a hősünk idéz nekünk ingyen és még nem tudjuk a szerencse varázslatot, akkor jók tudnak lenni. Egyébként gyorsan el kell felejteni a létezését is.
Végtelen lövés
A lény képes bármennyiszer távolsági támadást alkalmazni.
Lények
Varázslatok
Lény képességek
Hős képzettségek
Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!


Még nincs hozzászólás, legyél Te az első!
Belépés
Legutóbbi hozzászólások