Bajnok

A bajnok egy érdekes főlény, mivel nem olyan erős, mint a többi, de fele annyiba is kerül. Ráadásul sok is jön belőle. Hasonlóan a lándzsáshoz, ha jól sakkozunk vele, akkor a roham képessége miatt nagy sérüléseket okozhatunk ellenfeleinken. Ha két városunk van és mindkettőben őt választjuk, akkor hamar nagy sereget állíthatunk elő belőle.

Lándzsás
A lándzsás nem túl rossz, viszont nem túl jó sem. Különleges képessége miszerint két lépésnyi távolságból megtámadhatja ellenfeleit hasznos, de elég hamar elfogy bárhogy is sakkozunk vele, hiába semlegesíti mások első ütéseit ...
Roham
Ha a lény nagyobb távolságból indul el támadás előtt, a sebzés mértéke nagyobb lesz.


36

25

25

6

30

150

N/A

25

N/A

N/A
Tulajdonság: Sebzés
A támadáskor kiosztott sebzés mértéke. Sokszor két szám van feltüntetve, ez esetben a kettő szám között a játék véletlen választ egy számot. Áldás varázslattal a maximális számot választja, míg átok ...
Tulajdonság: Közvetlen támadás
A karakter alap támadási értéke. Ez alapján számolódik a sebzést mértéke. (lásd: Sebzés formula) Ez az érték a morál miatt egy csata során folyamatosan változhat.
Tulajdonság: Közvetlen védekezés
A karakter alap védekezési értéke, mely sosem változik. Ez alapján számolódik a sebzést mértéke. (lásd: Sebzés formula) .
Tulajdonság: Gyorsaság
Meghatározza mikor jöhetsz az adott lénnyel, hőssel a csatában. A több gyorsaság, hamarabb sorrakerülést jelent.
Tulajdonság: Mozgás
A térképen a hátralévő mozgás mennyiségét mutatja. Lásd a talaj lépés módosítók cikket a részletekért.
Tulajdonság: Élet pont
A hős vagy lény élet pontjait mutatja. Különféle varázslatokkal vagy italokkal visszatölthető. A lények esetében egyetlen lényünkre vonatkozik az épp megjelenített adat nem az összesre, mely ha elfogy egyel kevesebb lényünk lesz. Hősők esetén a hős azonnal meghal, ha elfogy ...
Tulajdonság: Távolsági támadás
A karakter alap támadási értéke. Ez alapján számolódik a sebzést mértéke. (lásd: Sebzés formula) Ez az érték a morál miatt egy csata során folyamatosan változhat.
Tulajdonság: Távolsági védekezés
A karakter alap védekezési értéke, mely sosem változik. Ez alapján számolódik a sebzést mértéke. (lásd: Sebzés formula) .
Tulajdonság: Lövések száma
A távolsági támadást használó lények vagy hősők egy csata alatt ellőhető nyilak számát mutatja. Nincs lehetőség ennek visszatöltésére a csata közben, de a csata végén mindig visszatöltődik. Ha egy távolsági támadást ...
Tulajdonság: Varázspont
A lény vagy hős által használható varázspontok száma. Ha elfogy, a lények egyáltalán nem tudnak többet varázsolni. Hősők italokkal visszatudják tölteni mana pontjaik számát. A hős fejlődése közben, különféle mágiák ...
Költség

Nyersanyag: Arany
Az arany a legalapvetőbb nyersanyag forrás a játékban, (jó esetben) minden körben kapsz városonként 750-1000 aranyat, amennyiben megépítetted a községházát vagy városházát. Aranyból vehetsz épületeket, lényeket vagy hősőket is. Az ...
Nyersanyag: Fa
A fa az egyik alapvető nyersanyag. Épületek és lények vásárlásához használható. A játék elején érdemes legalább 1 fa bányát elfoglalnod a napi +2 fa megszerzéséhez.
Nyersanyag: Szén
A szén az egyik alapvető nyersanyag. Épületek és lények vásárlásához használható. A játék elején érdemes legalább 1 szén bányát elfoglalnod a napi +2 szén megszerzéséhez.

2 000

2

2
Szaporulat

Nap

0.6
Hét

4

16
Képességek

Első ütés Roham
Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!


nyilvánvaló kapitány 8 hónapja, 2020-08-12 16:53:04
VálaszBajnokkal leginkább agresszíven, támadólag lehet játszani. Amint sorra kerül, előreküldeni támadni, mert a rohammal csak úgy tud érvényesülni, márpedig az az egyetlen igazi erőssége. Ha várakozunk, az ellenfél megy oda hozzá, és akkor elveszett.
Magas szintű taktika, esetleg sebesség/gyorsítás varázslat kötelező mellé, ezek nélkül képtelen elérni az ellenséget. Figyeljünk oda a tereptárgyakra is, vagy bűvöljünk rá repülést.
Arra is készüljünk fel, hogy az áldások mellé az utolsó kenetet is nyugodtan feladhatjuk rá, mivel hullanak mint a legyek. Szerencsére olcsó és eléggé szapora is.
Ha sikerül szinten tartani valahogy a létszámot, és nem hullik el csatánként kb. a fele, akkor viszont a rohamozásból elképesztően brutális csapásokat tud bevinni, az első ütés pedig segít, hogy ne kapjon akkora visszapofonokat.
Mellesleg az egyetlen 4. szintű lény (alapjátékot számolva), aminek se a megépítéséhez, se a toborzásához nem kell ritka nyersanyag, csak arany, fa, és érc.
Zoli 8 hónapja, 2020-08-12 21:18:22
válaszolt nyilvánvaló kapitány, 8 hónapja, 2020-08-12 16:53:04 hozzászólására
VálaszA Sárkány gólemhez se kell ritka nyersanyag csak érc vagy nem?
Hősökkel harcoló 8 hónapja, 2020-08-13 14:35:02
válaszolt Zoli, 8 hónapja, 2020-08-12 21:18:22 hozzászólására
VálaszKő és fa.
Zoli 8 hónapja, 2020-08-13 15:46:52
válaszolt Hősökkel harcoló, 8 hónapja, 2020-08-13 14:35:02 hozzászólására
VálaszAz oldalon ha megnézed csak ércet ír.
Hősökkel harcoló 8 hónapja, 2020-08-14 15:16:44
válaszolt Zoli, 8 hónapja, 2020-08-13 15:46:52 hozzászólására
VálaszA várba ha veszed 4 követ és 2 fát vesz el darabjaként.
Hősökkel harcoló 8 hónapja, 2020-08-14 15:18:45
válaszolt Hősökkel harcoló, 8 hónapja, 2020-08-14 15:16:44 hozzászólására
VálaszNa tényleg :D:D a pacira néztem XDXD
nyilvánvaló kapitány 8 hónapja, 2020-08-15 07:44:27
válaszolt Zoli, 8 hónapja, 2020-08-12 21:18:22 hozzászólására
VálaszA bajnoknál viszont a lakóhelye felépítéséhez se kell ritka anyag, így értettem a megépítést. És ebben az alapjátékbeli 4es szintűek között egyedülálló. Aztán érkezett a Winds of War, ahol is jött a sötét bajnok lakóhely, amit ugye még megépíteni se kell, mivel külső tábor. Illetve a katapult és annak toborzója, ami szintén külső lakóhely, és ezekhez a lényekhez is csak érc kell, meg a katapulthoz fa.
Sőt, a bajnok toborzó előkövetelményeihez (Istálló, Lovagrend) sem kell ritka nyersanyag. Ha pedig mellé 3as szinten a keresztest választod, akkor az egész lénysort kiépítheted fából meg ércből (meg rengeteg aranyból). Ezt egyetlen másik vár se tudja a Haven után csinálni - bár az már jó kérdés, hogy ilyen sereggel mire jutsz majd.
Az egyéb épületekhez is kell összevissza 9 kristály és 9 drágakő, higany és kén pedig semmi. Ez a Havennek egy másik egyedi jellemvonása.
Na és ezek után próbáljam meg letagadni, hogy megrögzött élet frakciós vagyok :-))))
Guest13 3 éve, 2017-06-11 10:37:01
VálaszEz jó infó, köszi. Én se tudtam pedig többször kérdezték és nem tudtam válaszolni.
Törölt felhasználó 3 éve, 2017-06-07 14:03:21
VálaszBade Grim A Roham 5% lépésenként.
Guest13 4 éve, 2017-03-05 14:01:29
VálaszInfo: én imádom ezt a lényt, de hiába minden próbálkozásom. Nem repül és akárhogyis brutális a sebzése a mókának vége ha utána visszapuszil az ellenség. Hatáskör: az angyalt nem szabad lecserélni rá.
Bade Grim 4 éve, 2017-01-21 18:47:04
VálaszAmúgy hogy működik ez a rohamozás kb mennyi % sebzést tesz hozzá?
Belépés
Legutóbbi hozzászólások
bemirlino 20 órája
Több ötlet is felmerült a discord szerveren, amiket admin hiányában nem tudunk megvalósítani, szóval excore, ha ráérsz nézz fel, és tudakozódj, hogy mit kíván a néped.
Throrma 6 napja
Az a jó benne, hogy nem kell rálátnod az ellenfélre, hogy hasson. Én kampányban, amikor a hős 30+ szinten volt, akkor használtam nagyobb sikerrel akár várban is. Ugyanis a buta gép ugye nem jön ki a csatában, amíg nagyobb a sereged vagy be nem töröd a kaput. Meg akkor is jó, ha direkt ...
bemirlino 1 hete
Használata megegyezik az életerő csapolással, csak ellentétes polaritású, nagyobbat sebez, de drágább és nem tölt HP-t.
Ha a halál rendű ellenség szokás szerint sok kis részre szedi magát, jellemzően a vár előtt akkor időt lehet vele spórolni, de nagyobb ...
Hősökkel harcoló 1 hete
https://www.youtube.com/watch?v=CqdN-BCYv9k
bemirlino 1 hete
Ha az adott egység belehal a varázslatba, nem tükrözi vissza. Az animáció meg hááát... Ja, nagyobb hibák is maradtak bent a játékban.
Throrma 1 hete
Nem tudom, hogy ez egy bug-e, de én amikor levillámolom vagy jégcsapásozom a tündérsárkányt és meghal, akkor beadja a tükrözés animációját, de nem történik semmi utána. Nálatok is így van?
Bade Grim 2 hete
Azé köce mert legalább az alap cucokat látom :D
admin 3 hete
Szia!

Már évek óta elkezdtem feltölteni a tárgyakat, de sosem volt időm rá befejezni, mert macera a sok kis képet kiszedni.
Ha van rá igény, akkor befejezem és ott megoszthatod majd az ötleteidet.

Egyenlőre csak az alapokat töltöttem fel:
nyilvánvaló kapitány 1 hónapja
ha komolyan mondtad akkor szívesen

egyébként mindig is hiányoltam az oldalról a varázstárgyak leírását, ami szerintem kellene, mert némelyik nem egyértelmű, és a magyar változatban a fordítók is csináltak hülyeséget
pl. itt van mindjárt ez a Bűvölet ...
admin 1 hónapja
Ezek hasznosak, köszönjük!