Heroes IV - Az egyetlen igazi heroes!

Üdvözöllek a heroes4.hu oldalon!

Célom ezzel az oldallal a játék magyarországi táborát összefogni és ötletekkel, tanácsokkal segíteni őket a játékban. Ha keresel valamit bal oldalt megtalálod, ha kérdésed van ajánlom a közösség menüpontot, illetve ha csak olvasgatnál akkor a leírások erre vannak. Ne felejtsd el like-olni Facebook oldalunkat, hogy késöbb is értesülhess az újdonságokról.

Újdonságok az oldalon

2019.11.13.

 • Időhiány miatt az oldalt átrakom amolyan passzív információ átadás üzemmódba. Minden marad, kivéve az általatok beküldött tartalmak, mivel azok menedzselésére nincs időm.
 • Az info@heroes4.hu email címet megszüntettem. Az ide érkező leveleket már nem látom a továbbiakban. Továbbá ha bármi kérdésetek van, írjatok a közösségi témákba.
 • A Letöltések részt megszüntettem, mivel az ott szereplő térképek nagy része hibásan, vagy egyáltalán nem működött.
 • Megszüntettem, továbbra a ti küldtétek részt is.
 • A weboldalt nem szeretném megszüntetni, így továbbra is marad minden információ fennt. Kérdezzetek egymástól bátran és még bátrabban segítsétek egymást a jővőben is, ahogy eddig. Én a magam részéről ezt a részt (legalábbis egy ideig biztos) abbahagytam.

2019.07.17.

 • Szerver váltás történt, ismét működik minden.

2018.08.29.

 • Teljesen új design-t kapott az oldal.
 • Immáron telefonról és tábla pc-ről is tökéletesen működik a site.
 • A hozzászólásodra érkező válaszokról kapott emailekről a profilod beállításaiban iratkozhatsz le vagy fel.
 • Számtalan apróbb változtatást eszközöltem, hogy még jobb és egyszerűbb legyen az oldal használata.
 • Végre kiraktam a képzettség bónuszok leírásait.
 • Kiraktam a morál, szerencse, stb.. leírásait.
 • Mostantól a szöveges részeknél felugró ablak segíti a könnyebb megértést bizonyos kulcsszavaknál.

 

2017.12.20.

 • A hozzászólás doboz méretét fixáltam, illetve megnöveltem.
 • Figyelmeztet az oldal, ha nem vagy belépve, de válaszólni szeretnél egy hsz-re.

 

2017.07.12.

 • Kiraktam egy cikket a random térkép generátorról, érdemes rávetni egy pillantást a leírások fül alatt.
 • Teszteld Heroes IV tudásod a kvizek.hu oldalon, erre tessék.

 

2017.07.11.

 • Létrehoztam a közösség menüpontot, ott lehet csevegni lazán, multis partnert keresni, de természetesen az eddigi hozzászólások is megtalálhatóak maradtak kicsit rendszerezve.
 • Megváltoztattam a bal oldali részt kicsit rendszerezve az alattuk található tartalmat, illetve gyorsmenüket.
 • A felhasználók listája is új táblázatot kapott, így már könyebb követni az aktív felhasználókat is.
 • A profil oldalakon a felhasználó hozzászólásainak számára kattintva már kilistázható az adott felhasználó összes hozzászólása.
 • Az összes hozzászólás oldalon a lények alatti hozzászólások külön témaként lettek jelölve az eddigi teljes beszélgetés sablon helyett.
 • Bekerült a hozzászólásokhoz a válasz lehetősége, melyre kattintva közvetlen az adott hozzászólás alatt jelenik majd meg az új komment, illetve az eredeti komment írója email értesítést kap a válaszról.
 • Apróbb szöveges és grafikai változtatások az egész oldalon. Bannerre kattintva immáron a főoldalra juthattok.
 • A bal oldali sávban teljes mértékben kizártam a közösségi és egyéb tartalmakat, csak a játékról találhattok infókat, míg a jobb oldalon csak a közösségi rész található.
A Heroes of Might Magic IV játékról, ha nem ismernéd

A Heroes 4 egy körökre osztott stratégiai játék, melyett a New World Computing cég készített és a 3DO adott ki 2002 március 28.-án PC-re és Mac-re. A játék tartalmaz egyjátékos és többjátékos módot is, bár utóbbit csak egy Patch feltelepítésével, vagy a kiegészítők telepítésével élvezhetjük. Lokális multiplayer viszont már az alapjátékban is szerepel (egy gépen egymást váltva).

Mivel a Heroes negyedik része nem hasonlít sem a régebbi játékokra, sem a sorozat máig elkészült tagjaira sem, így igencsak megoszlanak a vélemények és persze a rajongók is. Ez az oldal természetesen azokat célozza meg, akik ezen nőttek fel és/vagy valamiért a szívük csücske ez a játék és sokkal szívesebben játszanak ezzel, mint a csilivili 3D-s társaival.

A játék készítője évekkel ezelőtt csődbe ment a 3DO-val együtt. A heroes sorozat jogutódja pedig a Ubisoft lett, aki látszólag nem is vesz tudomást erről a verzióról és inkább kiadják 20-jára a harmadik részt. A sok jónép meg azt veszi, úgyhogy a heroes IV, mint egyedüli játék nem valószínű, hogy remaket kap.

A játékhoz két kiegészítő is megjelent: Heroes of Might & Magic IV: The Gathering Storm és a Heroes of Might and Magic IV: Winds Of War. Ezek viszont nem hoztak szinte semmilyen újjítást sem a játékmenethez csak néhány tárgyat, térképet és pár új lényt, illetve a Multiplayer módot, ami a GameSpy megszünése miatt sajnos használhatatlan. Mivel ezek engem nem vonzottak és a rendkívűl kreatív Mega Sárkány sem kötött le túlságosan, így ez az oldal inkább az eredeti játékról szól, csak kevés információval szolgál a kiegészítőkről.

A többi heroes-al foglalkozó weboldallal ellentétben ezen az oldalon nem a játékban is látható leírásokat találod, hanem az én 15 éves játék tapasztalataimat és gondolat meneteimet. Igyekeztem mindent feltölteni és érthetően leírni. Így ha új játékos vagy akár öreg motoros vagy, itt biztosan találsz majd új és hasznos információkat. Folyamatosan fejlesztem az oldalt és néha-néha új funkciók vannak, érdemes esetleg később visszanézni. Miután a "konkurencia" oldal, (ha lehet így mondani) tavaly úgy döntött bezárja kapuit és nem foglalkozik csak az új részekkel, így a heroes4.hu az egyetlen magyar oldal, ami továbbra is aktívan foglalkozik a játékkal és így évekkel az indulás után aktív közösségel is rendelkezik.

 

Bővebben a Wikipédián olvashatsz

A Heroes IV jelenleg itt vásárolható meg angol kiadásban 8-10 € környékén.

Belépés
Legutóbbi hozzászólások
Hősökkel harcoló 1 hete
Heroes 4 Equilibris ezek nem működnek letöltve a többit már leszedtem kiakasztottuk.
Peti 2 hete
Megjött az eredeti teljes verzió. Telepítés közben kiírta a rendszerkövetelményeket és ott hogy nincs elég ramom meg hogy nem ismeri fel az operációs rendszert. Feltelepítettem és szaggat..bemásoltam azt a fájlt amit küldtél és összehúzta a képet középre a két ...
radmutant69 2 hete
Ne futtasd ablakban, mert úgy nekem is szaggat. Teljes képernyőn viszont működnie kéne simán.

Több tippem nincs, sorry...
radmutant69 2 hete
https://www.maps4heroes.com/heroes4/maps.php
Hősökkel harcoló 3 hete
Vannak még pályák hozzá?,amióta törölve lettek innen a pályák nem lehet elindítani őket.
Peti 3 hete
Kicsomagoltam és a benne lévő fájlt bemásoltam a játék mappájába de szaggat még mindig. Azóta sikerült lerendelnem egy internetes oldalról a teljes magyar verziót cd-én az remélem már jó lesz. Azért köszi a segítséget és ha van más tipped akkor azt is kipróbálnám.
radmutant69 3 hete
Próbáld ki ezt: https://drive.google.com/file/d/1d1pDAj_fguy7Jnc38x0bG50gaIHwMAkS/view

Peti 3 hete
Sziasztok üdv mindenkinek!
Letöltöttem a complet verziót, sikerült magyarosítani is de ha több szörnnyel megyek csatázni nagyon szaggat a játék!(főleg a legmagasabb felbontáson) Elég sokmindent kipróbáltam már de nem segített semmi sajnos. Van erre valami ...
Attila 1 hónapja
Köszi. Amint lehetőségem lesz kipróbálom.